utorok 12. septembra 2017

MUDr. Takácsová: Aj v zrelom veku sa dá nájsť inšpirácia a chuť do života

"Príroda okolo Ružína je krásna, farebná a inšpirujúca a tak vznikla celá kopa krásnych diel. A zároveň vznikla neformálna krásna spolupráca ľudí, ktorí rovnako cítia a obdivujú krásy tohto sveta, krásy prírody, a sú radi, že to môžu nejakým spôsobom vyjadriť," povedala predsedníčka Českého spolku v Košiciach MUDr. Dagmar Takácsová na otvorení výstavy Farby Ružína.

Ocenila spoluprácu troch subjektov - K 13-tky a konkrétne Výmenníka Štítová, v ktorom je výstava nainštalovaná, ďalej Inštitútu vzdelávania seniorov (IVS) v Košiciach a Českého spolku. Na margo vystavujúcich autorov zvýraznila, že mnohí z nich sa po celý život maľovaniu nevenovali a na ich príklade krásne vidieť, že aj v zrelom veku sa dá nájsť inšpirácia a chuť do života.

Výmenník je otvorený pre všetkých!

Pani doktorku Dagmar Takácsovú budete počuť v nasledujúcej nahrávke, upozorňujeme ale, že bola realizovaná priamo na vernisáži a tak jej kvalitu miestami znižuje hluk, buchot, chôdza, neustále otváranie dverí, zvonenie telefónov, šum a iné zvuky a pazvuky, ktoré sú, žiaľ, prítomné na každej jednej vernisáži.

V závere nahrávky budete počuť kultúrnu mediátorku pani Mgr. Beátu Andrejkovú, ktorá uviedla, že Výmenník Štítová výstavou Farby Ružína ešte viac otvára svoje, aj tak neustále otvorené dvere, a tentoraz ich otvára členom Českého spolku. A na budúci rok Výmenník chystá viaceré autorské výstavy členov Českého spolku a Inštitútu vzdelávania seniorov, jeho dvere sú ale otvorené i pre ostatných!


Spolupráca na každom fronte

Redakčná poznámka: Výmenník Štítová v rámci širokokoncipovaného programu Amatérska paleta a ďalších kultúrno-spoločenských a voľnočasových aktívít sa naozaj neuzatvára pred nikým, ale je otvorený každej forme tvorivej spolupráce. A ponuka spolupráce na každom fronte sa takisto týka aj webu s rovnakým názvom, teda Amatérska paleta, ktorý nielenže propaguje podujatia vo Výmenníku a píše o ľuďoch, ktorí sa na nich, či už autorsky alebo divácky zúčastňujú. Ale má aj širší dosah v oblasti amatérskeho výtvarníctva a ďalších záujmovoumeleckých a spoločenských aktivít. 

(fur.)
Foto: Laci Rusnák (LaRus)


Ilustračné fotky z výstavy Farby Ružína:







 










O výstave Farby Ružína, o tom ako vznikala a o plenéri pri vodnej nádrži, ktorý tomu všetkému predchádzal, si prečítajte aj: