sobota 11. novembra 2017

Rozhovor Mgr. Edity Hubertovej s výtvarníčkou a ilustrátorkou Janou Šlosárovou

Tento rozhovor sa odohral v košickej Verejnej knižnici Jana Bocatia na  Hviezdoslavovej 5, v centrálnej požičovni - na otvorení autorskej výstavy Jany Šlosárovej ZLATÝ ŽIVOT. Vernisáž sa konala vo štvrtok 9. novembra.

Podrobnejšie informácie o výstave, ktorá potrvá do 31. januára budúceho roka, sú dostupné tu: Postavičky s červenými lícami a veľkými očami

TECHNIKA: Rozhovor bol zaznamenaný na hlasový záznamník v mobile. Prepis textu je doslovný a štylisticky neupravený! Vystavujúca autorka dala prednosť textovému prepisu namiesto pôvodne plánovaného zverejnenia hlasového záznamu.

Zaznamenala a prepísala: Mgr. Edita Hubertová

K výstave Zlatý život sa na našom webe ešte vrátime ďalšími materiálmi, citátmi, fotografiami atď.

(fur.)



E. Hubertová: Pekný večer Vám prajem a predovšetkým blahoželám k dnešnej krásnej, prenádhernej výstave.

J. Šlosárová: Ďakujem veľmi pekne..


E. Hubertová: Bolo tu veľmi veľa detičiek, čo som bola veľmi milo prekvapená, ale myslím si, že to nie je prekvapenie, ale skôr radosť a potešenie. Prišli so svojimi rodičmi. Všetky tieto vystavené práce vypovedajú o tom, že ilustrujú detský svet, detské knihy, rozprávkové knihy, ktoré deťom robia radosť. Čo by ste povedali k týmto svojim obrazom a máte svoj obľúbený obraz?

J. Šlosárová: Žiadna matka vám nepovie, ktoré z jej detí je najobľúbenejšie, takže asi takto.Všetky obrázky sú mojimi obľúbenými, sú na nich moji priatelia aj s istou dávkou humoru a satiry, hej, takže každý obrázok je môj obľúbený!

E. Hubertová: Ešte sa vás opýtam, máte nejakú obľúbenú techniku ? S čím najradšej pracujete, s akým materiálom?

J. Šlosárová: Tažko povedať, viem sa potešiť akvarelu, takisto akrylu, veľmi rada robím s materiálmi rôznymi, a to hlavne pri výrobe divadelných bábok, takže asi tak nejako.

E. Hubertová: Aké sú Vaše najbližšie plány?

J. Šlosárová: Najbližšie plány? Neprestať s tvorbou! To je môj plán, lebo ono je tak málo k tomu, len aby človek nechal všetko bokom a staral sa o niečo celkom iné... Takže udržať si zdravý rozum a starať sa vlastne o to, aby som mohla pokračovať v tvorbe.

E. Hubertová: Ako sa cítite v dnešný večer?

J. Šlosárová: Fajn, výborne, teším sa, že prišli ľudia, že tu bolo skvele, že sme mali taký úžasný spevokol - detský, nádherný, ktorý si určite nakreslím. Takže som spokojná.

E. Hubertová: Veľmi pekne vám ďakujem a prajem veľa tvorivých síl a veľa úspechov.

J. Šlosárová: Ďakujem, ďakujem, ďakujem a ešte raz ďakujem.

E. Hubertová: Dovidenia!






Foto z výstavy: Mgr. Edita Hubertová