pondelok 22. januára 2018

Svet vnímaný poriadne otvorenými a predovšetkým úprimnými očami

Ako bývali princezné a Svet mojimi očami je názov dvojvýstavy, ktorú dnes podvečer pod patronátom Českého spolku v Košicích (ďalej len ČS) otvorili v kultúrnom centre Výmenník Štítová.

Hlavnou dušou podujatia je amatérsky výtvarník a jeden z najagilnejších členov ČS Ing. Jirka Gregorek. Dvojvýstavu realizoval výtvarník a zanietený organizátor výstav a ďalších kultúrnych podujatí Laci Rusnák (LaRus), vedúci projektu Amatérska paleta.

Prvá časť dvojvýstavy pozostáva z 50 malieb akrylom na tému "ako bývali princezné", ich autormi sú deti vo veku od 5 do 12 rokov. Druhú časť tvoria kresby zdravotne ťažko postihnutého chlapca Tadeáša Wagnera, ktorý trpí svalovou dystrofiou a je pripútaný na invalidný vozík. Napriek svojmu neprajnému osudu ale veľmi rád kreslí a jeho záľuba sa stala šťastím, ktoré rád rozdáva medzi ľudí a šíri ho všade navôkol. 

Tadeášove kresby zvíťazili aj v medzinárodných súťažiach!

Zo slávnostného otvorenia dvojvýstavy, z ktorej cítiť svet vnímaný poriadne otvorenými a predovšetkým úprimnými očami, postupne prinesieme na našom webe viacero foreportáží. 

Pripomíname, že dvojvýstavu Ako bývali princezné a Svet mojimi očami možno vo Výmenníku Štítová zhliadnuť v utorky až štvrtky od 10. do 18. hodiny, prípadne aj v inom čase - po dohovore na tel. čísle 0918 937 332. 

Aj keď sme grafické pozvánky na obidve dielčie výstavy priniesli na našom webe už skôr, radi ich opätovne zverejňujeme v dnešnom spravodajskom príspevku o otvorení tohto dlhoočakávaného podujatia. Jeho realizátor Laci Rusnák (LaRus) zdôraznil, že pri tejto dvojvýstave ešte viac než pri iných výstavách platí, že nestačí o nej len čítať na webe alebo v papierových novinách, počuť v rádiu či vidieť v televízii krátky šot, ale treba si ju prísť osobne pozrieť.

Kto príde, ten Laciho slová veľmi rýchlo pochopí!

(fur.)