sobota 10. marca 2018

Je také staré porekadlo: Keď LaRus inštaluje v papučkách, výstava bude veľmi dobrá!

Cez víkend bolo v košickom kultúrnom centre Výmenník Štítová veľmi rušno. Vedúci projektu Amatérska paleta Laci Rusnák (umeleckým menon LaRus) tam totiž inštaloval výstavu obrazov neprofesionálneho výtvarníka Ing. Miroslava Kotoru a ešte si pri tom aj občas pospevoval. Fotografka a kultúrna mediátorka Mgr. Beáta Andrejková si pri fotení všimla, že nemal na nohách baganče! A to je pre všetkých milovníkov výtvarného umenia dobrá správa. Už od dávnych čias totiž jestvuje porekadlo, ktoré hovorí, že keď LaRus inštaluje v papučkách, výstava bude veľmi dobrá a oplatí sa na ňu prísť.

Tak vás na Mirovu výstavu všetkých pozývam a pripomínam, že vernisáž sa uskutoční v pondelok 12. marca so začiatkom o 17-tej a výstava potrvá do 29. marca. Otvorená bude v utorky a štvrtky od 14-tej do 18-tej.

Ako bonus pre tých, ktorí tento článok dočítajú až do konca, ponúkneme na vernisáži premietanie niekoľkominútovej videoprezentácie o tvorbe jubilujúceho výtvarníka Mira Kotoru (pre všetky slobodné, nezadané a vydajachtivé ženy prezradím, že Miro má 50 rokov). Súčasťou videa budú aj momentky z inštalovania výstavy a tak sa všetci budú môcť na vlastné oči presvedčiť, že som neklamal, teda, že LaRus naozaj inštaloval v papučkách a že výstava naozaj stojí za to!


dr. Peter Furmaník,

publicista - reportér a komentátor