utorok 24. apríla 2018

LaRus predajom svojho obrazu prispeje rodinám zavraždeného novinára a jeho snúbenice

AllForJan, takto aktuálne nazval výtvarník a vedúci projektu ArtPoint Laci Rusnák (LaRus) svoju maľbu, ktorú pred pár dňami (v utorok 17. apríla) predstavil vo Výmenníku Štítová. Ide o obraz s aktuálnou témou - plačúcou Sochou slobody, ktorá roní  slzy nad tým, že bohatí a mocní ďalej bohatnú na úkor chudobných a v záujme svojho nenásytného egoizmu sa neštítia ani vraždiť!

Smútok, hnev a rozhorčenie

"Obraz venujem pamiatke zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej," uviedol LaRus a po krátkej odmlke dodal:

"Namaľoval som ho preto, že s ich rodinami zdieľam obrovský smútok a zároveň spravodlivý hnev a rozhorčenie nad tým, že štátna moc svojou zjavnou nečinnosťou prispela k zavraždeniu dvoch mladých ľudí a zodpovední predstavitelia štátu, polície a prokuratúry nerobia nič pre to, aby tento ohavný čin bol čím skôr vyšetrený a aby jeho páchateľ a ten kto si ho najal, keďže s veľkou pravdepodobnosťou išlo o nájomnú vraždu, boli čím skôr vypátraní a postavení pred súd."

O neuznaných géniov nestojíme!

Pripomínam, že LaRus bol jedným z mála amatérskych výtvarníkov, ktorí sa v uplynulých týždňoch pravidelne zúčastňoval na košických pochodoch a zhromaždeniach Za slušné Slovensko požadujúcich nestranné a objektívne vyšetrenie dvojnásobnej vraždy, a keď protesty budú i ďalej, budeme v nich pokračovať!

Pravidelne sa k nám dosiaľ vždy pridávala iba Ing. arch. Evka Lorenzová, ostatní sa v tom čase venovali rodine, deťom a vnúčatám, príp. maľovali. Ale boli, žiaľ, aj takí, ktorí v čase protestných zhromaždení radšej sledovali "perfektný program v televízii, samé skvelé seriály" alebo sa doma pred svojimi maľbami ukájali, akí sú geniálni umelci, len ten nespravodlivý svet ich nie a nie doceniť!

Ale o tých neuznaných géniov, ktorí žijú len vo svojej ulite, v našom projekte Amatérska paleta, vlastne po novom už ArtPoint, vôbec nestojíme!!!Len ma niekedy mrzí, že v komunite  neprofesionálnych výtvarníkov sú takí, ktorí sú zahľadení len a len do seba a - spoločnej veci viac škodia ako osožia...

Socha slobody plače ďalej

Vrátim sa ale k téme a opäť má slovo LaRus:

"Obraz AllForJan s výsostne aktuálnou témou ponúkam na predaj, pričom peniaze, ktoré zaň získam, rozdelím medzi rodiny zavraždených mladých ľudí - Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej."

Upozornenie: Web ArtPoint nie je predajcom ani sprostredkovateľom predaja toho obrazu. Záujemcovia o jeho kúpu musia priamo osloviť autora - Ladislava Rusnáka (umeleckým menom LaRus), bytom v Košiciach - Kuzmányho sídlisko (mestská časť Košice - Staré mesto), telefón: 0907 546 244, email: artpointkosice@gmail.com

O prípadnom predaji obrazu, ale najmä o tom, že zisk z predaja autor rozdelil medzi rodiny zavraždených snúbencov, aby aj takouto formou pomohol zmierniť ich nekonečný žiaľ, budeme na našom portáli podrobne informovať. 

Celá redakcia webu ArtPoint (predtým Amatérska paleta) vrátane mnohých externých spolupracovníkov sa pripája k LaRusovej požiadavke na nestranné a nezávislé vyšetrenie dvojnásobnej vraždy a odpolitizovanie polície a prokuratúry, ktoré nechránia záujmy ľudí, ale posluhujú len tým mocným a bohatým.

A Socha slobody plače ďalej. 

dr. Peter Furmaník,

publicista - reportér a komentátor

Foto: Laura Furmaníková