nedeľa 1. apríla 2018

Priatelia, vidíme sa vo štvrtok!

Po veľkonočnej prestávke sa po celom Slovensku, ale i v mnohých mestách vo svete rozbehnú ďalšie série masových protestných zhromaždení a pochodov Postavme sa za slušné Slovensko alebo len skrátene Za slušné Slovensko! Cieľom týchto podujatí je nielen pripomenúť si pamiatku zavraždených mladých ľudí (novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej), ale aj pripomenúť, že práve Ján Kuciak postupne odhaľoval korupciu na tých najvyšších miestach a poukazoval na neuveriteľné prepojenia vládneho Smeru-SD s domácimi i zahraničnými mafiami. 

Vzhľadom na to, že kozmetické úpravy vo vláde - Ficom nastrčené figúrky (Pellegrini, Drucker) nie sú pre nás zárukou objektívneho vyšetrenia úkladnej dvojvraždy, opäť vyjdeme do do ulíc! 

Dôvody pre tento krok sú i ďalšie. Jedným z nich je fakt, že členovia a funkcionári Smeru-SD sa naďalej vo veľkom nabaľujú a kauzy, ktoré sa denno-denne objavujú v médiách, sú len ukážkou tohto vysokorganizovaného rabovania a ožobračovania nás, obyvateľov Slovenska.

Ale my to nesmieme nechať tak!

Príklady, že funkcionári Smeru-SD si dávajú vyplácať poľnohospodárske dotácie aj na plochy verejných parkovísk, sú len povestnou špičkou ľadovca, ktorá sa vytŕča na vodnej hladine. Z fyziky ale vieme, že tá podstatne väčšia časť ľadovca zostáva skrytá pod hladinou.

V Košiciach sa protestné zhromaždenie uskutoční vo štvrtok 5. apríla so začiatkom o 17-tej. Schádzať sa už tradične začneme od 16.30 hod. na priestranstve pred Štátnou vedeckou knižnicou. Priatelia, stretneme sa tam. 

Vidíme sa teda vo štvrtok. Nás už nemá čo zastaviť!

(fur.)